2011/11/20

Time flies...weeks fall

Time flies. Weather lets me some midday walks near work. Waking up early is also a point for beautiful colours.
Denborak ihes egiten du. Eguraldi onak lan inguruko ibilaldiak oparitzen dizkit bazkalorduan. Eta goizeko argiak ditut goiz jaikitzearen ordain.
El tiempo vuela. El buen tiempo me permite pequeñas escapadas a la hora de comer. El madrugar también permite capturar bellas luces.



Autumn is being beautiful in colours. And this year I am being more hunter than other times. Maybe it is just because as my time flies, every little moment is so special.
Udazkena izurgarria izaten ari da kolore eizean ibiltzeko. Agian denbora gutxi izateak, une guztiak probetzatzen zaiatzera bultzatzen dit.
El otoño está siendo espléndido en colores. Y este año puesto que cualquier momento es preciado, y el tiempo vuela, intento capturarlo todo.


Cooking with seeds is something I learnt in a visit to some friends in Italy some years ago. Now I usually use poppy seeds and linseed. Poppy seeds are used as chocolate in cakes, or in salads...It is a touch I love. Do you use them?
Sukaldean experimentatzea gustoko dut. 
Me gusta cocinar con semillas. De amapola y de lino. Usáis alguna?


A place to get lost and lost a lot of money in the shop.

9 comentarios:

  1. You are clearly focusing on the important little things, that's great! I've been trying to teach myself to live in the moment and not in the future. It's not always easy.

    Thanks for the tip about the seeds! I'm looking forward to trying it. :)

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  2. Todavía no conozco la Alhondiga de Bilbao y tengo muchas ganas!¡Nada de tomarse por viejunas, a disfrutar cada momento!

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  3. I love the picture of the reflection - just beautiful! I have never cooked with poppy seeds - although I do have them in one of my kitchen cupboards. Must look at some recipes - I think I originally bought them to make bread rolls topped with them. Have a good week - hope Madrid is good. Thank you for your kind words on my blog - I loved Madrid - I am sure I will go back soon!

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  4. Cuántas cosas y qué chulada de fotos nos traes hoy.
    Este otoño está siendo una maravilla, con este tiempo tan benévolo que invita a perderse por las calles, en el monte, entre árboles... Y como bien dices, esas luces del amanecer, así como las del atardecer, tienen algo mágico.
    Yo suelo utilizar semillas de sésamo para cocinar (en ensalada, con purés) y me gustan mucho, además de tener muchas propiedades.
    La tienda de la Alhóndiga es una pasada, me gusta absolutamente todo lo que venden.
    Un beso.

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  5. Bilbo! cómo me gusta.
    Has cocinado calabazas?? con semillas también?
    Esque eres una mente creativa jajaja siempre tienes ideas originales para todo.
    Por cierto no sé si te lo he dicho ya, peor en mi clase hay dos mujeres que siempre pienso que si las juntara, serían iguales que tú jajaja muy modernas claro :)
    muchos besos y a disfrutar!!!

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  6. Polish love poppy seeds too, they use it mainly in cakes.

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  7. I love seeds - pumpkin, poppy, sesame, sunflowers - but I mainly add them to the bread mixture I bake.

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  8. i love seeds too ... but i havn't found poppy seeds around here yet :)

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  9. Hola Ibb! ya veo que te da tiempo a todo en tu nueva vida, hasta cocinar con esas semillas! yo nunca las he usado. Bessssso

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Thanks for coming in
Mila esker etortzeagatik
Gracias por pasar